Voldsom vekst i antall elbil-eiere i Norge

Elbiler blir bare mer og mer populære blant den norske befolkningen. Antallet registrerte elbiler har økt fra 3000 i 2009 til i overkant av 200 000 i 2019. Dessverre ser vi en disproporsjonal utvikling i antall elbil-eiere som får installert en hjemmeladestasjon når de investerer i en elbil. Det til tross for at dette er en god investering i boligens verdi og sikkerhet.

Ønsker du befaring på installasjon av hjemmeladestasjon? Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale.

Viktig med riktig lading av elbil

Det er fremdeles mange elbil-eiere som bruker vanlig stikkontakt for hjemmelading over natten. Lading av elbil om natten betyr at bilen trekker store mengder strøm over mange timer – en belastning ikke egnet for vanlige stikkontakter. Dette er ifølge Elbilforeningen en vanlig årsak til varmgang på det elektriske anlegget. Bor du i en eldre bolig med gamle elektriske løsninger, skal du være ekstra forsiktig.

Fordeler med hjemmeladestasjon

I tillegg til at en hjemmeladestasjon kan være med på å øke boligens verdi i et stadig voksende elbil-marked, er det lovpålagt at ladingen gjøres med en forskriftsmessig godkjent kontakt. Med en ladestasjon tilpasset ditt elektriske anlegg kan du lade trygt og effektivt hele natten gjennom, og samtidig være i overensstemmelse med gjeldende lovverk. Du vil attpåtil slippe å saumfare gatene etter ledige ladestasjoner og være mindre avhengig av å stå i ladekø på vei til eller fra arbeidsplassen.

Vi monterer ladestasjoner for alle typer elbiler

Vi i Ringsaker Elektro har lang erfaring med montering av ladestasjoner for alle type elbiler. Når vi kommer på befaring, utfører vi samtidig en sjekk av det elektriske anlegget for å tilrettelegge for den beste løsningen for din bolig og din elbil. Som registrert elektrikerbedrift kan du være trygg på at vi til enhver tid er oppdatert på gjeldende lovverk for elsikkerhet.

Ta kontakt for mer informasjon om befaring og installasjon av hjemmeladestasjon.